Plážový volejbal: V prešovskom lejaku triumf českého dua Kolář, Tichý

04.06.2006 Celý región

Prešov 4. júna (TASR) – Víťazmi prvého dielu Šport Pro Elite Beach Tour 2006 v plážovom volejbale sa v nedeľu v Prešove v upršanom počasí stal v kategó...
Prešov 4. júna (TASR) – Víťazmi prvého dielu Šport Pro Elite Beach Tour 2006 v plážovom volejbale sa v nedeľu v Prešove v upršanom počasí stal v kategórii mužov jediný zahraničný pár Martin Tichý a Pavel Kolář, ktorí v boji o hlavnú prémiu vo výške 15.000 Sk zdolali slovenský reprezentačný pár Rada Dvorského a Michala Litvu 2:0 (17, 17).

Medzi ženami triumfovala dvojica v zložení Katarína Koválik-Rimovská, ktorá si vo finále poradila s Tinou Turnerovou a Katarínou Bartošovou 2:0 (12, 13) a získala šek na 10.500 korún. Séria bude pokračovať už najbližší víkend v Bardejove, vyvrcholí piatym podujatím – finálovým turnajom majstrovstiev Slovenska 5. -6. augusta na Hviezdoslavovom námestí v Bratislave.
Priebeh podujatia, na ktorom s dvoma výnimkami (Richard Nemec a Zuzana Opatovská), štartovala kompletná slovenská beachová špička, výrazne poznačila nepriazeň počasia. Nízka teplota a takmer sústavný dážď sa postaral aj o skrátenie setov v nedeľňajšom programe. Nová séria odštartovala len s jednou polovicou obhajcov vlaňajších titulov – po boku Mareka Kardoša nahradil Richarda Nemca Roman Holienčík a v sesterskom duu Opatovských si Hana namiesto Zuzany zahrala s Valériou Budaiovou a s novou \"dočasnou\" partnerkou získala bronzovú priečku. Kardoš mieril z opravného pavúka ďalej, no zranenie jeho spoluhráča ho prinútilo z turnaja odstúpiť.
Súboje v posledných štvorkách ponúkli zaujímavé divadlo aj napriek neutíchajúcemu lejaku. Ženské finále bolo dlho vyrovnanou záležitosťou a skúsenému tandemu Koválik-Rimovská a Jakušová dlho Turnerová s Bartošovou úspešne sekundovali. No za stavu 11:11 predviedli favoritky viacbodový únik a súperkám už dovolili bodovať do konca setu iba raz. Druhá sada bola už jednoznačnou záležitosťou žilinsko-kežmarského dua.
Českí zástupcovia, ktorí sa v uplynulom týždni pochlapili postupom do hlavnej súťaže Svetovej série v Záhrebe, prešli pavúkom turnaja ako nôž maslom bez jedinej prehry, pričom vo 4. kole v trojsetovom dueli pokorili aj svojich neskorších finálových sokov. V boji o prvenstvo predviedli suverénne prvé dejstvo, v druhom ich zverenci reprezentačného trénera Petra Šafářa síce trochu potrápili, no nakoniec sa už po dvoch setoch v prešovskej prietrži tešili z hlavnej prémie.

Výsledky 1. podujatia Šport Pro Elite Beach Tour 2006:
Muži
Finále (do 21 bodov):
Martin Tichý, Pavel Kolář (ČR) - Michal Litva, Rado Dvorský 2:0 (17, 17)

O 3. miesto (15):
Vladimír Procházka, Dominik Mračko – Martin Balej, Ivo Valent 2:0 (7, 7)

Semifinále (15):
Tichý, Kolář – Balej, Valent 2:0 (8, 8)
Dvorský, Litva – Procházka, Mračko 2:0 (14, 11)

Konečné poradie:
1. Tichý, Kolář
2. Litva, Dvorský
3. Procházka, Mračko
4. Balej, Valent
5. Martin Masný, Igor Horváth
5. Peter Varga, Samuel Schottert
7. Marek Kardoš, Roman Holienčík
7. Roman Ondrušek, Michal Rajduga

Ženy
Finále (21):
Katarína Koválik-Rimovský, Katarína Jakušová – Tina Turnerová, Katarína Bartošová 2:0 (12, 13)

O 3. miesto (15):
Hana Opatovská, Valéria Budaiová – Dana Ďuržová, Zuzana Snopková 2:0 (9, 7)

Semifinále (12):
Koválik-Rimovský, Jakušová – Opatovská, Budaiová 2:1 (7, -7, 7)
Turnerová, Bartošová - Ďuržová, Snopková 2:0 (9, 12)

Konečné poradie:
1. Koválik-Rimovský, Jakušová
2. Turnerová, Bartošová
3. Opatovská, Budaiová
4. Ďuržová, Snopková
5. Gabriela Tomašeková, Ivana Čapková
5. Lucia Michalovičová, Monika Nestarcová
7. Petra Přidalová, Petra Pavličková
7. Plavčanová, Sedláková
 

Vyberte región